Acoperisul unei constructii este ca un soldat credincios: patria lui este cladirea ; o apara de toate atacurile naturii. Ca atare materialul care imbraca acoperisul trebuie sa fie rezistent la ploaie, grindina, vânt, inghet, caldura torida, umiditate excesiva. Pentru a face fata acestor vicisitudini va propunem invelitoarea din tabla prevopsita faltuita. Aceasta are caracteristici tehnice net superioare tablei din care se realizeaza tigla metalica: este un material usor maleabil, asigura o rezistenta buna la pliere pentru falturi si se comporta bine la dilatatii si contractii. Cu suprafata plana fara denivelari locale, tabla plana faltuita nu creeaza nici un fel de obstacol in fata vântului. Se fixeaza de astereala perfecta plana si continua cu cleme fixe sau mobile, montate la maxim 40 cm una de alta, in felul acesta este eliminat pericolul smulgerii invelitorii la rafale de vânt puternic. Clemele mobile permit alugiri din dilatari sau contractii datorate temperaturii aerului.
Fata de invelitorile din sindrila bituminoasa, sindrila din lemn traditionala, tigla metalica, tigle din beton sau gresie, invelitorile din tabla plana faltuita reflecta caldura solara, conservând in mansarda un climat placut. Rezista la grindina fara urmari, spre deosebire de materialele enuntate mai sus.
Pentru reducerea timpului la operatia de montaj a tablei plane pe acoperis exista modalitatea de imbinare pe directie longitudinala a fâsiilor in sistem „ clips ’’: foile de tabla plana sunt livrate pe santier cu vulturile confectionate in atelier, imbinarea se face prin simpla suprapunere, prin apasarea profilelor marginale unul peste altul. Fixarea colilor de astereala se face cu suruburi care vor fi acoperite de marginea colii cu vult de suprapunere. suruburile nu strapung tabla ci se fixeaza in astereala prin perforatiile special facute pe marginea acoperita a tablei. Rezulta falturi longitudinale verticale impecabile ca aliniere.
De obicei, pentru suprafetele adiacente ale invelitorilor ca: atice, pazii, cornise, stresini, se apeleaza la tabla plana faltuita chiar daca suprafetele mari sunt acoperite cu alte materiale. Si asta deoarece tabla plana poate fi lipita de suport pentru a nu fi smulsa de vânt. Pentru aceasta poate fi folosita tabla de titan-zinc care se obtine in laminoar prin procese de recristalizare la temperatura ridicata. Datorita acestui fapt, imbinarile prin lipire a foilor de tabla sunt mai rezistente ca materialul in sine, similar cu imbinarile prin sudura a barelor de otel-beton. Tot prin lipire se pot rezolva nodurile complicate de la dolii sau legarea in lung a jgheaburilor.